26 april 2007

Kadefors Sara: Fågelbovägen 32

Karin, som är gynekolog, jobbar extra på kvällarna med att hjälpa illegala flyktingar. En av dem, Katerina från Moldavien, tar hon med sig hem och då börjar förvecklingarna. Det går inte alls som Karin hade planerat. Istället för att som god medmänniska hjälpa en stackars tacksam flykting blir hon alltmer utkonkurrerad från sitt hemliv.

En utveckling mot insikt via diverse kringelikrokar. Bra story. Sara har bra flyt i språkbehandlingen.
Betyg: 4

7 kommentarer:

Fröken Nina sa...

Betyget då? Nyfiken eftersom jag läst den också :)

Boktokar sa...

God afton Fröken Nina, oj då, glömde. Ska genast rätta till. Förresten ska även boktoka 2 läsa boken, så vi får se om det blir ännu ett betyg så småningom. Du återkommer väl med ditt betyg?

Fröken Nina sa...

Jag håller med, ger den en tvåa jag också. Möjligen en svag trea :)

Fröken Nina sa...

Vet inte hur jag läser... Såg nu att du gett den en fyra. Jag skyller på hjärnsläpp! :)

Boktokar sa...

Jaså, du tyckte inte den var så bra som boktoka 1. Jag, nr 2, har inte börjat än, men lovar att återkomma med mitt betyg så småningom. Tycker Kadefors skriver bra i tidningar, men vet inte ännu vad jag tycker om henne i bokform. Sandor/Ida var visserligen helt OK, men jag hörde inte riktigt till målgruppen. Det var så länge sedan jag läste den, så jag vet inte riktigt vad jag skulle sätta för betyg. Varken 1 eller 5 vet jag åtminstone. Har du läst den?

Fröken Nina sa...

Ja Sandor slash Ida gillade jag. Man får ju tänka på att den är skriven för ungdomar och då hamnar den på 4-5 enligt mig.

Boktokar sa...

Sandor/Ida: Jag (Boktoka 1) har läst den också och ger den högt betyg precis som du fröken Nina.