26 februari 2009

Parks Adele: Game over

Cas, Josh och Issie är i trettioårsåldern och nära vänner. De berättar allt för varandra, stort som smått, om sina förhållanden, sina one night stands, bekymmer på jobbet osv. Alla tre längtar efter den stora kärleken, men lyckas inte finna den.
Cas har ett glamoröst jobb som TV-producent och eftersom kanalen hon arbetar på är hårt pressade av sina konkurrenter får hon i uppgift att bräcka dem. Hon kläcker programidén "Sex med ett ex" som blir en stor succé. I programserien följer man blivande brudpar i förberedelserna inför bröllopet. I alla fall är det vad den ena partnern tror. I själva verket vill den andra partnern testa sin blivande genom att se om hon/han är otrogen före bröllopet. Med hjälp av TV riggas förutsättningarna för en otrohetsaffär liksom även möjligheten att smygfilma bevisen.
Serien spelas in i förväg för att konceptet inte ska vara känt av de medverkande. När serien väl visas får den stor uppmärksamhet på grund av det osmakliga upplägget med människohjärtan som går i kras och personer som utnyttjas och kommer i kläm.
Så en dag träffar Cas Darren, ett ex som vägrar ställa upp och lura sin före detta. Cas blir kär för första gången i sitt liv. Och gissa om hon kommer att få äta upp sin brutala programidé!

Jag tyckte boken var ytlig, handlingen lite väl konstruerad och tämligen förutsägbar. Författarens bok Livet är en fest var bättre!
Betyg: 2

Inga kommentarer: