25 december 2008

Egholm Elsebeth: Dolda fel och brister

Detta är den första av tre fristående deckargåtor med Dicte och company. Boken inleds med att Dicte, journalist och nyskild mamma till Rose, firar sin 40-årsdag på utomhusserveringen på ett kafé i Århus, tillsammans med väninnorna Anne och Ida Marie. Den uppsluppna stämningen avbryts abrupt när de upptäcker ett dött spädbarn i Århus-ån som flyter bredvid.
Upptäckten skakar dem och påverkar dem alla under dagarna som kommer. Dicte följer jakten på mördaren i sitt arbete som journalist. Ida Marie som är höggravid dras ofrivilligt in i händelseförloppet under BB-vistelsen och Anne som är barnmorska drabbas även hon.
Samtidigt snurrar livet runtomkring de tre kvinnorna med trassliga relationer, förälskelse och otrohet.

Det var en mysig bok med intressanta karaktärer. Jag tyckte dock att handlingen var en aning spretig. Ibland kunde författaren sållat lite bland anspelningarna på personernas förflutna, i alla fall när det inte tillförde historien något blev ibland de korta och grunda hänvisningarna ointressanta parenterser istället för tankeväckande avstamp.
Betyg: 3

Läs vår recension av hennes andra bok i serien, som fick högre betyg av oss: Självrisk så även den tredje delen: Personskada

Inga kommentarer: