04 januari 2009

Flagg Fannie: Välkommen till himlen

Den gamla damen Elner Shimfissle stod uppe på stegen och plockade fikon som gengåva för tomaterna hon fått av en kvinna. Men olyckan var framme. Plötsligt omsvärmades hon av attackerande getingar, tappade balansen och föll ner till marken. Detta inträffade i en småstad nära Kansas City, där grannarna höll reda på allt som hände. Således tog det inte lång tid förrän Elners vänner, den lokala tidningen och blomsterhandeln hade nåtts av nyheten om Elners fall, ambulansresan till sjukhuset och det sorgliga meddelandet om hennes död.
Hennes anhöriga var systerdottern Norma, med maken Macky och deras vuxna dotter. När de närmade sig Elners säng för ett sista farväl, satte sig mostern upp i sängen och bad dem komma närmare, för hon hade inte på sig hörapparaten, och därför hördes det bara som en viskning det de sade.

Så börjar Välkommen till himlen, men det är ingen sentimental roman, för stilen är kryddad med humoristiska beskrivningar av de otroligaste händelser. Det är en skön avkoppling att läsa en fantasirik vuxenbok + recept på de i boken förekommande maträtter.
Betyg: 4

Inga kommentarer: