27 juni 2007

Hermann Iselin C: Prioritaire

Huvudpersonen, en ung danska blir på en utställning mycket tagen av en målning gjord av en fransk konstnär, Jean-Luc Foreur. Hon bestämmer sig för att skriva till honom. Han besvarar hennes hälsning och därmed går startskottet till en alltmer passionerad korrespondens mellan dem, Delphine och den något äldre gifte Jean-Luc. Det hela utmynnar i att de en dag bestämmer sig för att träffas.
Ett sensuellt språk och intressant plot som manar till omläsning. En fin och vacker bok.
Betyg: 4

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Vilken underbar bokblogg du har!
Och ännu otroligare är det att du verkligen har läst alla dessa böcker och har kraft att recencera och ge ditt omdöme för oss andra bokmalar som inte vet vad dom vill läsa.

Eftersom du verkar ha ett sådant arkiv av boktitlar här, undrar jag om du har några tips på brevromaner som påminner just om "Prioritaire" i innehållet, som dessutom kan vara läsvärt?

Jag har frågat mina bibliotekarier, men deras hänvisningar har inte gett mig så många lyckade läsningar...
Har dock själv funnit en bok som jag vet inte om du har läst än,
"Feberboken" av Stina Aronson, under pseudonymet Mimmi.

Hör gärna av dig om du har nåt läsvärt tips till mig i brevromanform! :)

Kramar i tusen,
Nemesus

Boktokar sa...

Hej nemesus!
Tack för din vänliga kommentar till vår bokblogg,det gläder oss verkligen!Så till din fråga om brevromaner: Richardson Samuel:Pamela.Den skrevs 1740 ungefär.En nutida är Shaffer Mary Ann: Guernseys litteratur- och potatisskalspajssällskap.Se vår recension av den senare.
Hör gärna av dig igen!-- Boktokar