06 december 2009

Weisberger Lauren: Diamanter är för evigt

Emmy har sjunkit ihop på trappavsatsen utanför tjejkompisen Leighs lägenhet och storgråter. Hon har blivit dumpad av sin pojkvän Duncan. Nu är hon otröstlig. Väl inne hos Leigh ansluter sig snart även Adriana till vänkretsen, och inom kort är analysen av den opålitlige Duncans negativa egenskaper i full gång. Allt för att lindra sorgen hos den övergivna Emmy.

Gemensamt beslutar tjejerna för utmaningen, att inom ett år förändra sitt liv. Emmy ska testa singellivets möjligheter till kortvariga sexuella äventyr. Adriana däremot, som hittills levt utan pojkvän trots otaliga tillfälliga förbindelser, ska å sin sida stadga sig och hitta en pojkvän. Leigh är redan ihop med sin Russell sedan flera år och bröllopet kan anas i en icke alltför avlägsen framtid. Så hon behöver inte ändra sitt liv. Hon är perfekt.
Denna chick lit bok har alla de förväntade inslagen: singeltjejer i 20-30 års åldern, som har vänner att dela sina relationsproblem med och en egen inkomst, som används till eget välbefinnande. En modern saga, som är lätt att förutse, men som ändå är underhållande.
Betyg: 3

Inga kommentarer: