11 juni 2009

Dunn Sarah: Min stora kärlek

Alison och Tom har bjudit hem sina vänner på middag men upptäcker att det fattas en ingrediens till maten. Så Tom sticker till affären, men istället för att komma hem med den saknade senapen ringer han upp Alison och gör slut. Efter fyra år gör han slut per telefon mitt under en fest. Det visar sig att han i ett par månaders tid haft en affär med en tidigare flickvän som han nu lämnar Alison för.

Plötsligt är Alison singel igen. Och ledsen och förvirrad. Hon är ingen partyprinsessa, nej tvärtom. Hon har faktiskt bara legat med två män i hela sitt liv: Med Tom så klart och med en tidigare pojkvän, som för övrigt visade sig vara homosexuell. Hur gör man när man är singel? Hon går på blindträff, hon ligger med en kollega och gör tappra försök att komma över Tom.

Det är en trevlig, lite lagom bok, befolkad av ganska vanliga karaktärer. Omslagets citerade omdömen om att ”man skrattar högt” och ”det här är riktig humor” vet jag inte precis om jag kan hålla med om, men det var en charmig bok med en trovärdig berättelse.
Betyg: 3

Inga kommentarer: