13 maj 2007

Svedenmark Eva, Wennström Annica: Smultron och svek

Liselottes man Mario driver restaurangen La Stella och är ständigt frånvarande. Inte bara på grund av arbetet visar det sig, för han har även en kärleksaffär med Liselottes bästa vän Susanne. Boken handlar om otrohet, svek och uppbrott. Vi följer Liselottes kris och kamp för att få fast mark under sina fötter igen. I persongalleriet finns de båda barnen, hennes föräldrar och systern Linda. Insprängt i boken finns dessutom ett antal matrecept som accentuerar att handlingen i mångt och mycket rör sig kring La Stella och familjeuppgörelser runt matbordet.

Jag tyckte boken var trivsam att läsa, språket flyter på tämligen bra även om jag ibland kände mig lite mästrad. Handlingen är inte särskilt överraskande, men om man som jag är intresserad av relationer, så fyller boken väl kraven på förströelse för stunden.
Betyg: 3

2 kommentarer:

Anonym sa...

Har letat överallt efter denna bok. Har blivit tipsad om denna serie men vill ju ha hela om det skall vara någon vits. Varför slutar man trycka upp den första innan hela serien ens är utgiven?
Idiotiskt.

Boktokar sa...

Tack för din kommentar! Håller med - att inte kunna läsa första boken i en så kort serie borde ta död på försäljningen av efterföljarna, särskilt eftersom författarna inte är så värst etablerade ännu. Hoppas att du får tag i den, om inte annat så på biblioteket!