18 september 2008

Nicholls David: Mitt livs roll

Den frånskilde skådespelaren Stephen Mc Queen - nej, han är INTE släkt med sin beryktade namne - är en loser. I väntan på sitt stora genombrott försörjer han sig genom att spela offer, lik, prostituerad pojke etc. Sin stora chans ser han i rollen som ersättare till Josh Harper, världens tolfte sexigaste man, som just nu spelar huvudrollen i en teateruppsättning i London om lord Byron. Åh, om Josh någon endaste gång kunde bli sjuk eller bryta benet! Men aldrig händer det. Så Stephen dyker plikttroget och förväntansfullt upp varje kväll till föreställningen, men det enda han får göra är att spela spöklik gestalt som öppnar och stänger en dörr en gång under föreställningen. Och ändå fortsätter han att hoppas och drömma.
Så en kväll bjuder Josh in honom till en fest. Glädjestrålande ringer Stephen på hos Josh bara för att upptäcka att han inte alls är bjuden som gäst utan förväntas jobba som servitör. Men festen blir ändå lyckad, för där träffar Stephen Nora och blir kär. Det är bara ett problem, Nora är kär i och gift med Josh!

En lättsam och humoristisk bok om ett egentligen rätt deprimerande liv och självbedrägeri. Den kommer förmodligen att göra sig utmärkt som tv-serie. Författaren var tidigare skådespelare och står bland annat bakom den braiga tv-serien "Kalla fötter" - har ni inte sett den, gör det!
Betyg: 4

Vi har även recenserat hans bok "På vinst och förlust". Klicka här.

Inga kommentarer: