19 februari 2009

Parks Adele: Livet är en fest

Bella älskar sin nyblivne make, den nio år äldre, trygge och vänlige Philip. Att han dessutom är rik gör hennes liv väldigt behagligt. Hon besöker dietister, skönhetsexperter, frisörer och gym. Och så ägnar hon stor omsorg åt väninnorna Amelie och Laura förstås. Amelie är nybliven änka med två barn och skinn på näsan, vilket hjälper henne att gå vidare trots sorgen efter makens bortgång. Laura lämnades ensam med en halvmånaders baby av sin - som hon uttrycker det - svinaktige exman Oscar. Både Amelie och Laura söker tröst och stöd hos Bella som gärna ställer upp oavsett tid på dygnet.
Så en dag blir Laura handlöst förälskad i en gatumusikant, tillika Elvis-imitatör. Väninnorna blir överlyckliga tills Bella upptäcker att killen är Stevie, hennes ungdomskärlek som hon abrupt lämnade. Utan att bry sig om att ta ut skilsmässa. Och nu är Bella alltså även gift med Philip och kan inte längre hemlighålla att hon är bigamist. Hur ska Philip reagera? Och vem ska hon välja? För Stevie är fortfarande synnerligen attraktiv och verkar också vara attraherad av Bella.

Jag tyckte det var en trevlig och lättsam bok med en relativt anspråkslös historia. Konstruerad, ja visst, men inte lika hysterisk som vissa böcker i denna genre. Originaltiteln, Husbands, är mer träffande.
Betyg: 3

Läs även vår recension av Game over

Inga kommentarer: