18 september 2009

Lindholm Leila: A piece of cake

Prinsessan av Sockerland har givit ut en bok full med smarriga (ett av hennes favoritord) recept som man känner igen från hennes TV-program. I boken hittar du småkakor, sockerkakor, cupcakes, muffins, tårtor, pajer, krämer men faktiskt även en hel del recept på matbröd.

Det är en vacker och inspirerande bok, snygga och välkomponerade bilder i starka färger, fotografier på en vackert leende och sockersöt Leila, genomtänkt form och layout samt en professionellt utformad men ändå personlig text som ackompanjerar recepten. Jag tyckte särskilt mycket om att boken – förutom ett rikt antal vackra foton – innehöll så många recept. Hon delar med sig av recept på rulltårta på åtta sätt, nio klassiska muffins, smulpaj på fem sätt osv och blandar detta med speciella, unika paradnummer som till exempel en bröllopstårta.

Det som i TV blir aningen för långt, lite för stelt, lite för mycket gör sig alldeles förträffligt i bokform. Hennes koncept funkar till 100%. Borta är känslan av att Leila ler stelt in i kameran i tid och otid, i boken tonar en duktig och kompetens yrkeskvinna fram som brinner för att baka och förmedla smarta tricks i köket. Mitt husorakel i baksammanhang, ”Sju sorters kakor”, har härmed fått maka på sig i mitt kök. Med det sagt, så ger jag självklart högsta betyg!
Betyg: 5

Inga kommentarer: