19 augusti 2007

Paver Michelle: Vargbröder (1)

Den första delen av en serie som ska bestå av 6 böcker utspelar sig för 6000 år sedan. Boken börjar med att tolvårige Torak ser sin far dödas av en demon i skepnad av en björn. Han slår följe med en vargunge som också förlorat sin familj. Tillsammans ska de besegra mörkret i storskogen.

Boken är definitivt en av de bästa jag läst. Den är jättespännande och full med intressanta karaktärer och klaner - den påminner lite om "Sagan om ringen" men är mindre komplex. Handlingen kryddas med poetiska beskrivningar av skog och liv på ett vackert och lite mystiskt språk. Vargen talar om Torak, sin flockbror, som "långe svanslös" och älven kallar han "det snabba våta".

Betyg: 5

2 kommentarer:

Anonym sa...

Älskade denna bok. Ibland är det synd att man inte är barn igen. Jag skulle blivit helt tokig i den då. Ser fram emot att läsa de andra böckerna.

Boktokar sa...

Dezzz: Ja, jag - Boktok j:r - längtar verkligen efter nästa bok. Jag har oxå läst bok 2 och 3 och tyckte att de var nästan lika bra som ettan. Ettan är allra bäst hittills, fast kompisen tycker bok nr 2.