23 september 2008

Leon Donna: En ädel död

I en liten by i Dolomiterna har ett förfallet hus bytt ägare. I samband med renoveringen plöjer man även upp marken som legat i träda och då hittas resterna av en människokropp. Det visar sig vara 21-årige Roberto, son till den rike och välkände venetianske affärmannen greve Ludovico Lorenzoni. Roberto har sedan han för två år sedan kidnappades varit spårlöst försvunnen. Och nu har man hittat hans skelett.
Kommissarie Brunetti i Venedig kopplas in och som vanligt får vi följa hans tankar såväl om brottet och kollegorna som om livet och korruptionen i staden, för att inte tala om sitt lyckliga äktenskap med Paola. Eller, är de egentligen så lyckliga? När Brunetti samtalar med sin svärfar greve Orazio Falier för att få information om familjen Lorenzoni, får han ofrivilligt reda på att allt inte står rätt till med Paola.

Med säker hand varierar författaren deckargåtan med utgångspunkt från de välkända statisterna runt kommissarie Brunetti. Berättelsen flyter på bra, boken är lättläst, intressant och trevlig. Man vet var man får när man väljer en Leon-deckare, författaren har hittills inte gjort mig besviken.
Betyg: 4

Vi har även recenserat:
Mäktiga vänner, Ond bråd död i Venedig, Djupt vatten, En natt i Venedig

Inga kommentarer: