08 augusti 2009

Green Jane: 39-årskrisen

Boken handlar om några skolkamrater som återförenas efter 20 år på grund av tråkiga omständigheter: En i gänget – Tom – har omkommit i en olycka. Även om de alla inte umgåtts regelbundet, så har de inte helt klippt banden med varandra. När de nu tar upp kontakten igen, hittar de snabbt tillbaka till kamratskapet igen. Alla brottas de med personliga problem och dilemman.
Holly är tvåbarnsmor och gift med en uppblåst, dominant advokat som är svag för allt som andas överklass. Hon sliter med att erkänna för sig själv att hon aldrig älskat sin man och frågar sig om hon verkligen ska leva vidare i ett kärleksfullt äktenskap.
Saffron är känd skådespelare och har ett förhållande med en gift mycket populär skådespelare som hon lärde känna när hon påbörjade sin nykterhet med hjälp av Anonyma Alkoholister. Kan hon stå ut med att han aldrig kommer att lämna sin fru? Klarar hon av den ständiga kampen mot alkoholens lockelser?
Olivia är fortfarande barnlös och uppriven för att hon just blivit dumpad av sin sambo.
Paul lever i ett lyckligt äktenskap med en framgångsrik affärskvinna. Det enda smolket i deras bägare är deras ofrivilliga barnlöshet. Ska de ge upp drömmen om barn eller kanske bestämma sig för att adoptera?

Författaren har dukat upp med allehanda och allmängiltiga och tämligen realistiska livsöden som sedan serveras halv-ljumma. Ett gott hantverk, ingen stor dramatik, ingenting som kryper under skinnet, ingen skit under naglarna. En lagom sentimental och clean story. Slå ihjäl ett par timmar med denna bok om du inte vill ha något som ruskar om.
Betyg: 3

Inga kommentarer: