06 februari 2009

Lichtenstein Olivia: Mrs Zjivago och hennes hemliga liv

Cloe, 40 plus, är psykoterapeut och lever med två barn och sin smått excentriske man Greg. Greg är läkare och ägnar sin fritid åt att skriva argsinta klagobrev till myndigheter och företag. Dessutom tränar han sin hjärna genom att varje dag gömma saker, till exempel vattenkokaren, på olika ställen till Cloes stora irritation. Cloe längtar efter att få uppmärksamhet från sin man, men eftersom han är så uppfylld av det han håller på med märker han inte att hon blir alltmer frustrerad.
Plötsligt står hon inte ut längre och inleder en passionerad affär med ryssen Ivan. Även han är gift och smusslandet för att undgå upptäckt fungerar som extra bränsle. Det är med skräckblandad förtjusning som Cloe till exempel inser att hon glömt sin telefon med diverse SMS från Ivan mitt på köksbordet när hon hastat iväg till ett rendezvous.
Cloes barndomsvän Rutie har sitt eget sätt att fly från äktenskaplig tristess. Hon börjar ta droger, vilket får henne att bete sig underligt.

Det är en fartfylld, underhållande och bitvis burlesk berättelse i lättviktsklassen. Författaren har hittat ett eget anslag i den opretentiösa chicklitt-genren.
Betyg: 3

Inga kommentarer: