23 augusti 2009

Alm Christer: Brev till samhället

I boken publiceras Eric Ericsons brev med idéer, förslag, krav och frågor som han skickat till olika myndigheter, företag och föreningar tillsammans med de svarsbrev han erhållit. Erics fantasifulla infall får ofta artiga, formella svar, ibland lätt panikslagna nej tack till hans jobbiga erbjudanden. Han brevväxlar bland annat med Regeringskansliet, Nationalmuseet, Försvarsmakten och SKI.
Hur hans idé om att bygga upp ett indianreservat mottas av olika kommuner är roande läsning liksom även hans klagomål på defekta produkter. Till en ölproducent skriver han om hur han efter att ha druckit några få öl vaknar till sans igen några timmar senare efter att ha gått bärsärkagång och bland annat målat om köket. Förtvivlat skriver han att det måste ha varit något fel på produkten. Det har aldrig hänt honom förut!
Bara en enda mottagare skriver i sitt svarsbrev rakt ut att företaget förutsätter att det utsatts för ett skämt. Det är Örvikens kennel som informeras om att över hundra personer från Turkiet tänker anlända till kenneln vid ett visst klockslag. Det blev visst för magstarkt, även om en del andra av Erics brev i mitt tycke var det också. Men verkligheten brukar ju överträffa dikten, så varför inte tro på ett brev som någon gjort sig besvär att skriva och posta.
En sån jäkla kul bok, jag skrattade högt, mycket och länge när jag läste den!
Betyg: 5

Inga kommentarer: